Trainingen

‘We zijn een COMMUNITY die door GELOOF een IMPACT hebben op de mensen om ons heen!’

Als Nehemia Youth bieden we je trainingen aan om je te helpen in je relatie met Jezus, met andere gelovigen en zodat je kan uitdelen naar andere jongeren om je heen. Tijdens de trainingen ontvang je kennis uit het woord van God, heb je ontmoetingen met God, leer je praktische vaardigheden aan en oefen je daarmee zodat je de dag erna gelijk dit kan toepassen en merkt dat je aan het groeien bent!

Training 1:

Ontdek en leef je talenten!

Dit jaar is ons jaarthema: Call of God! God heeft ons als zijn kinderen allemaal geroepen om Zijn geliefde kind te zijn, te groeien in relatie met Hem en een verschil te maken in onze omgeving. Daarnaast heeft God jou en mij uniek gemaakt, met een eigen uiterlijk, karakter en talenten. Graag willen we samen met jou en de Heilige Geest gaan ontdekken welke talenten jij van God hebt gekregen. Het doel van deze training is om je talenten te ontdekken en concreet een stappenplan te maken om je talenten in te zetten, zodat jijzelf, God en je omgeving daarvan kunnen genieten. Door middel van inspiratiefilmpjes, opdrachten en het bespreken van de opdrachten gaan we aan de slag met de volgende onderwerpen:

 1. Talent – Wie ben ik/Wat wil ik?
 2. Competentie – Wat kan ik?
 3. Omgeving – Waar hoor ik?
 4. Doel – Wat ga ik doen?

Training 2: Youversion PRO

Het doel van de training is dat je leert om de Bijbel te lezen en horen op een manier zodat dit ook echt binnenkomt en het wordt omgezet in actie. Je zal tijdens de training leren hoe je dagelijks uit de Bijbel kunt leren, hoe je een onderwerp kunt uitdiepen en hoe je alles uit een preek kan halen. Deze drie punten zullen worden behandeld tijdens de eerste drie bijeenkomst. Tijdens de eerste bijeenkomst zal je ook zelf een tekst/onderwerp/personage uit de Bijbel kiezen om te bestuderen. Op de vierde avond zal je dat mogen delen met de anderen. In elke bijeenkomst krijg je opdrachten voor de volgende keer, wat bestaat uit het memoriseren van 3 teksten, stukken Bijbel die je zal lezen en het kijken van preken en bijbelvideo’s.

De onderwerpen die we gaan behandelen zijn:

 1. Hoe lees ik dagelijks de Bijbel?
 2. Hoe luister ik naar en haal ik alles uit een preek?
 3. Hoe bestudeer ik een onderwerp dat ik interessant of moeilijk vind?
 4. Delen van een eigen studie
Praktische info

Aangezien we vanwege corona niet fysiek in de Block kunnen afspreken starten we dit trainingsblok online! Een deel van de trainingen zal via YouTube video’s gegeven worden en er zullen een aantal momenten zijn waarop je samen met de trainingsgroep online bij elkaar komt (via ZOOM) om de opdrachten te bespreken. Deze momenten zijn op vrijdagavond en het is de bedoeling dat je de onderstaande datums dan blokt in je agenda zodat je ze niet hoeft te missen!  Je moet je wel even opgeven en dat kan via deze link: https://mynehemia.nl/public/form.cfm?form_id=77

 • 24 april 2020
 • 15 mei 2020
 • 26 juni 2020
 • 10 juli 2020

Kies en meld je aan in 1 minuut!

Twee mooie trainingen waaruit je kan kiezen en waarvan we geloven dat je hiervan gaat groeien! Wacht niet met aanmelden maar geef je op! Je kan duizend en 1 smoesjes of redenen verzinnen waarom je het niet zou doen maar laat je daar niet door leiden! Kies ervoor om te groeien en kies een training die je hierbij gaat helpen! Ga naar de volgende site en meld je in 1 minuut aan:

https://mynehemia.nl/public/form.cfm?form_id=77

Veel plezier en blessings van het kernteam